Bara en lektion..

Vi hade bara en endaste lektion idag och sär skrev vi prov så vi fick gå tidigare! Haha skönt minsann! Så trogen syrra som jag är så ringer jag min kära syster Fia :) så vi har haft en dag på stan idag igen. Det är jättemysigt att bara vandra runt o kolla lite i affärer. Efter vi varit och köpt min älskade skor, som jag ångrar att jag inte köpte igår, så gick vi och fikade på Espresso House. Efter ett tag så kom Tilda och höll oss sällskap. Det var verkligen längesedan man kunde sätta sig ner fika och bara va med Fia, vi båda är så upptagna av allt annat annars. Jag saknar min sis. Sedan hon flyttade hem till sin pojkvän Freddie så har vi träffats allt mindre från att ha umgåts varje dag. Ialla fall så köpte jag min skor, ett par chinos och ett armband idag :) Fia däremot som är allergisk mot pengar slösade allt hon fick i lön o studiebidrag utom det hon var skyldig Freddie! Haha hon är helt otrolig när ddet kommer till att spara pengar.



De ser bättre ut på foten och i verkligeheten.


Nu sitter jag och lyssnar på Rianna -  take a bow, lyssnar man på texten så är den faktiskt rätt häftig :p

I eftermiddag ska jag till Bara och träna innebandy med laget. Ska bli skoj. Till helgen har vi en match som ska spelas, undra hur de ska gå vi suger liksom! Haha men jag spelar ju bara för skoj skull ;)

Nu är det ca en månad kvar till jag ska till Paradise! Ska bli så skönt att få komma iväg och bara slappna av från skolan, jobb och allt! Ska bli så satans brun också! Har börjat rita upp lite olika designs också eftersom jag har tänkt att jag ska få min stundentklänning uppsydd där nere.

Dagens låt blir nog, trots Riannas texter, Cold Play - fix you. Skit skön låt, man blir helt sentimental av att lyssna på den. Den dedikerar jag ( eller hur man stavar de) Till min syster yster Fia. =) AKA Måns/ Roland Rödlök!

Vi hörs! 

Skolan, Stan Skolan

Vi har haft hål-timme hela dagen så jag mötte upp min älskade syster och vi tog en sväng in till stan. De blev inget jackletande efter skolan med Suvi eftersom jag faktiskt hittade en jacka med Fia!!!!! Helt otroligt. Jag är så himla glad =) Det är kanske inte världens snyggaste men så länge jag är nöjd ;)

Jag undrar....
Varför tycker man alltid att allt andra har är bättre och finare än ens eget? Kläder sitter bättre på andra, mobilen de andra har är tuffare än min egen. Ofta är man glad för sitt eget precis när det är nytt, två dagar senare så är det bättre med andras saker.

Jag hittade fullt med stölvar som jag gillade överallt! De var på Håkanssons, DNA och Zara. Hemskt vad man ska hitta saker när man försöker spara. Men det är ju tur att jag har sådan ekonomisk självdiciplin att jag kunde hålla i pengarna! Haha men svårt var det.

Vi såg en film på psykologin som handlar om skilsmässor och barnens inblandning. Efter ca 1 ½ timme in i filmen så upptäcker jag att det är precis hur det var för mig när mina föräldrar skildes. Ena dagen var allt bra nästa dag satt man och tröstade mamma i trappan när pappa stängde dörren efter sig..... Jag kommer inte ihåg att jag varit ledsen över det när jag var yngre, jag tyckte så synd om mamma för hon blev lämnad men sen så tyckte jag också väldigt synd om pappa som behövde lämna oss för att han inte var lycklig med hur vi hade det, tänkte inte riktigt på hur jag kände angående situationen. Min storebror har tagit ut sin ilska genom att bete sig lite som en rebell, han lyder inte, går inte till skolan och så. Min syster var jätteledsen varje kväll i flera månader, hon somnade med pappa t-shirt på sig och ett foto i sin hand. Klart man undrar om man hade gjort saker lite annorulnda att de fortfarande skulle varit tillsammans. Jag träffar självklart min pappa ofta men det hade varit så mycket bättre om jag hade fått träffa honom varje dag. Jag tycker inte att vi har det dåligt nu men jag tror saker hade varit mycket annorlunda om min mamma och pappa fortfarande hade varit gifta. Något jag kände när de hade skilt sig var ensamhet. Man tänkte på alla familjer man brukade umgås med på kalas och så, hur det skulle bli när vi kom utan hela vår familj. Alla andras föräldrar var ju gifta och lyckliga. Nu på senare tider har jag börjat känna mig lite deppig över saken, precis som känslorna börjar komma fram nu. Jag hade inte viljat gå och prata med någon om det men jag tycker det är skönt att få ut lite av känslorna genom att skriva ner dem. Barn tar ju ofta skulden på sig själv för sina föräldrars skilsmässa, de gjorde nog ingen av oss riktigt men vi alla undrar nog om vi kunde ha gjort något på ett annat sätt, såklart. Jag önskar att de hade funnit varandra igen, även om de varit separerade i 8 år. Hoppas får man ju....




Sunny Sunday

Vilken varm och härlig dag det har varit idag! Synd att alla inte kan njuta av den eftersom man jobbar. Men det har varit trevligt  med jobb också =) 

Imorgon ska jag ha redovisning på min svensk-bok (Gossip Girl) den är suverän! Verkligen värd att läsa, det är i och försig en hel serie böcker men läs hela serien ;)

Nu ligger jag med Robin i sängen och kollar på Miami Ink. Robin är lite av en tatuerare nu :p Han har tatuerat Freddie för ett tag sedan. Det var hans första tatuering och den blev faktiskt riktigt bra! Så nu ligger han och suger i sig insipiration som en liten svamp! haha



Igår kväll när jag jobbade fick jag ett samtal av ett nummer med otroligt många siffror i, det var min kära Emmy som ringde från Korsika =D gissa om jag blev glad! Hon hade både tråkiga och goda nyheter. De goda var var att hon har planerat att komma hem lite tidigare än tänkt och det tråkiga var att hon kände sig illa behandlad av "sin familj" :(  Tråkigt att det skulle bli så men jag är mest glad att jag ska få hem henne igen!

Imorgon ska jag nog fortsätta min jakt på en vinterjacka. Jag har fått min kompis Suvi att följa med mig och ge mig lite smakråd och så (inte för att det hjälper, jag är för kräsen ändå).

Nu måste jag läsa vidare i Gossip Girl så jag blir klar! Trevlig kväll.

Huvudvärk, Jobb & Möss

Okey, så gårdagen blev inte riktigt som tänkt. Kvällen började utmärkt på restaurangen Mascot på Möllan. Efter ca 1 timme så börjar jag känna en migrän attack, jippi. Jag stannade i alla fall en stund till men till slut så åkte jag hem till min syster för att vila mig och sedan kanske ta upp var jag lämnade kvällen. Men så blev det inte. Jag åkte hem och lade mig i säng klockan 00. Så är det väl när man har höga förväntningar.... Jag får väl gott göra mig själv nästa helg!

Idag ska jag jobba på hemtjänsten ( usch). Jag börjar klockan två så ska snart ge mig av. Slutar inte förren 22.30 ikväll och sen ska jag upp igen klockan 8 och jobba på Vinyl, trevlig helg va?

Imorse så vaknade jag med ett ryck klockan 11.00 och bestämde mig för att städa hela ovanvåningen. Jag har sedan dess städat storarummet, mitt rum, toalettrummet och min brors rum (varför vet jag inte). Men det känns mycket bra nu. Jag har även städat Muhammeds bur :) Mohammed är min lilla mus som jag köpte i julas. Historien började så att jag önskade mig en hamster i julklapp men fick en mus av min syster eftersom möss kostade bara 15 kr och hamstrar 75kr. Musen jag fick hade Fia redan döpt till Jesus Rudolph. Jesus verkade väldigt ensam i sin lilla bur så jag bestämde mig för att gå till samma djuraffär och köpa hans bror, det blev en liten Muhammed. Jag tänkte på en liten tillökning som jag skulle döpa till Buddha eller Moses, men det sket sig :p

Då var det dags att ge sig av, hoppas din helg har varit eller kommer bli något intressantare!

Fredag idag! wiiho!

Då var de fredag igen, hemskt vad veckorna rullar iväg. Har slutat skolan för dagen så nu sitter jag och försöker leka teknisk med mitt nya inköp, min data =)

Jaha ikväll ska vi fira min kompis Elin med ett restaurangbesök på Maskot och sedan en visit på Crown, skoj ska de bli. Hoppas Elin får en trevlig kväll med oss!

Fick väldigt trevliga nyheter i skolan idag. Jag, Suvi och Anna från min klass ska vara med på årets kock semifinal som commies (kock assistenter) Grattis till oss!  Glöm inte kolla på tv4 den 17 oktober då det sänds, då kanske du får en glimt av oss =) 

Nu är min kära far i L.A och roar sig. Han ska besöka Las Vegas, Reno och Grand Canyon också. Inte minst så ska han gifta sig med sin sambo (ett stördo, hata!) så jag får ett stephmonster! s*cks. De ska ha ett Elvis bröllop, låter häftigt men jag tycker nog mest det är löjligt :(



Hoppas ni får en fin fredag kväll och håll inte tillbaka med spriten!

Lite roliga bilder =)

Tyckte detta fotot var trevligt på oss =)

)

Och detta på mig och cissi

Vatten krig och blåsor.

Vi var i köket idag i skolan, jag och Patrik gjorde en rotfruktsgratäng som inte smakade som jag hoppats, sedan har vi haft vatten krig heeela dagen, känns som om man går i förskolan igen.

Jag har kollat runt lite på olika hemsidor och har funnit några riktigt fina skor, Men jag är för feg för att köpa dem eftersom jag och min syster har dåliga erfarenheter av att handla via internet. Synd är det för kolla så vackra små älsklingar jag fann! Vill ha.

Jääätte fina, hade även varit snygga i svart eller blodröd.


Kanske lite vanligare men jag älskar den lilla plattån där framme, den gör så mycke! Allting bli mycke bekvämare tycker jag.

För att sammanfatta gårdagens match så har jag inte så mycket att säga......... vi förlora med 21-0!!!! Helt osannolikt!
Men till försvar så kan jag säga att alla i deras lag var typ 30 bast och har spelat i division 1 lag i flera år. Så hur stor chans hade vi igentligen? Haha okey vi var väldigt dåliga =P Efter matchen känner jag enorm smärta under mina fötter, jag tar av mig strumpan och där, en på varje fot, helt fyllda med vatten och stora som en 1-krona var två blåsor som gjorde så sjukt ont!

Jag var med min kompis Tilda i onsdags och såg denna filmen på bio, den var ju helt underbar! Man vill bara se ut som henne, helt otroligt vacker!

I onsdags förra veckan så var jag med min älskade Tilda på bio och såg Mamma Mia. Den är nu en av mina favorit filmer. Den unga tjejen, kommer inte ihåg vad hon heter, är så himla snygg (tänk om man såg ut så!) Den var verkligen jätte bra och jag tycker den är värd att se om du inte redan har sett den.
Här är en bild på mig och Tilda för några veckor sedan, man ser inte oss så bra för vi leker Lady Gaga :p


Det är Tilda i rosa.

Nu ska jag plugga vidare, har redovisning av en bok ( gossip girl) och sedan har jag prov i naturkunskap - Blä...

Tisdag idag.

Sitter hemma hos Fia och snokar igenom lite bilder på datan, hittade jättemånga gamla roliga bilder :P
Jag har inte slutat skolan ännu, har fortf religions provet kvar. sucks* Men vi hade 2½ h rast så jag passade på att pay my sis a visit.

Jaha, i eftermiddag har jag en träningsmatch som ska spelas. Vi möter Klagshamn som antagligen kommer vinna. Men jag hoppas ändå på det bästa!

Hatar ni inte lärare som är helt självgoda och tror de är bäst bara för de lär ut? Vi har typ tre sådana lärare och jag blir så irriterad när de börjar prata om vad de kan, har gjort och är bra på, vem fan bryr sig? :S

Jag hittade lite bilder från mina olika resor iår, tänkte jag skulle göra en liten sammanfattning!



Februari. Fia, Jag och Cissi påväg till flygplatsen för att åka till Irland.


Mars. New York, Times square. Här var jag med några från min skola.


Juni. Super charmig ställning :D Här är jag med min pojkvän i Barcelona.

November. Detta är Karon i Thailand vart jag och Robin snart ska till!

Nu måste jag gå, ska tillbaka till skolan och skriva prov. Önska mig lycka till!

En dag som alla andra.

Idag har jag bara varit i skolan, man hinner inte mycket mera om man slutar klockan 16.00. Men visst är det skönt att bara komma hem och göra inget!

Jag har fortfarande inte ens kollat på religions papperna, det kommer nog inte gå bra det provet. I skolan snackade vi om att hyra flak inför studenten. Ett flak för 40 personer kostar nästan 20.000kr!!!!! Sinnesjukt.

Jag smakade en ny kaka igår som mamma hade bakat, hon hade fått receptet från en väninna och det var jättegott. 



Deg:
150 gram smält smör
1dl strösocker
3dl vetemjöl
1tsk bakpulver

Blanda ihop och tryck ut i en pajform, ska ej förgräddas.

Fyllning:
2dl creme fraiche
1 ägg
2tsk vaaniljsocker
½dl strösocker

Allt blandas och hälles i pajdegen i formen. Strö eller lägg på valfri frukt eller bär på fyllningen (vi använde hallon och blåbär)

Grädda i ugnen i 20-25 minuter på 200 grader. Fyllningen är fortfarande lös med detsamma efter gräddningen men stelnar när pajen kallnar. Servera pajen kall.

Jääte god, Lycka till!

För tillfället så passar jag min lillebror, Oliver, som ligger och sover på soffan =) Han snarkar som en liten gris!



Vilken sötnos va?

Nu får får räcka för idag! Puss sålänge!

Welcome

Äntligen har jag skaffat mig en blogg!

Jag blev tipsad av min kära kompis Emmywesterdahl.blogg.se om att jag skulle göra en egen blogg, gå in och läs om hennes äventyr som au pair på Korsika vet jag!


Idag har jag jobbat på vinyl, det är skönt att jobba med sina kompisar måste jag faktiskt säga! Det är en brunchbuffe tillsammans med KB som har öppet varje söndag. De har fått ganska bra kritik och omdöme av metro för några månader sedan.

Nu är jag ialla fall hemma igen, sitter i datorstolen och myser med Enzo (min systers Chihuahua) han är världens underbaraste hund! Har lite ångest för att jag har prov i religion på tisdag och har inte ens öppnat boken. Det känns så onödigt med religion i gymnasiet, man har ju lärt sig typ allt i nian

Jag satt ungefär hela dagen igår och letade efter en vinerjacka på olika hemsidor men fick inget resultat. Det fanns en som var ganska fin på Nelly.com men det var ju såklart en höstjacka! Så typsikt mig, jag är så kräsen så jag hittar aldrig något! Så om ni har några tips så skriv till mig!!

Vi hörs snart igen hoppas jag!

RSS 2.0